nadas_bence_mkksz_nyito

Ép testben, ép lélek - Vár az ország legegészségesebb egyeteme, az SZTE

„Brit tudósok” és az SZTE hallgatói bebizonyították, hogy a tanulás, a vizsgák is jobban mennek, ha időnként felfrissíted maga egy jó testmozgással. A Szegedi Tudományegyetemen erre számos lehetőséged nyílik, így biztosan megtalálod, a hozzád illő sportolási lehetőséget, helyszínt, társakat.



Imádod a csapatsportokat vagy inkább egyénileg edzenél? Teremben érzed jól magad vagy a szabadtéri sportokat preferálod? A legalapvetőbb sportágak mellett a Szegedi Tudományegyetemen különleges mozgásformákat is kipróbálhatsz: sárkányhajó, jóga, tánc, küzdősportok, medencés sportok, outdoor programok, aerobik, összesen 70 féle lehetőség közül választhatsz. Az SZTE Sportközpont kínálata széles körű és folyamatosan bővül, 2024-ben 170 kurzussal biztosít lehetőséget a kötelező testnevelés teljesítésére.


A Szegedi Tudományegyetem sportéletének elsődleges helyszíne a Hattyas sori komplexum. A sportlétesítmény biztosítja a nappali tagozatos hallgatók kötelező testnevelésének feltételeit. Az SZTE Sportközpont évről évre fejleszti kapcsolatrendszerét a régió sportegyesületeivel, ezzel is bővítve a választható mozgásformák körét.


Az SZTE számos ingyenes sportfoglalkozást kínál a hallgatóknak, például: TRX, jóga, zumba, rekreációs kosárlabda, röplabda. Ezen felül a Sportközpont házibajnokságokat és sportrendezvényeket is szervez. A versenysport területén, egyetemi szinten komoly támogatási és ösztöndíjrendszer segíti a profi sportban is érintett hallgatókat.


Komolyabban is foglalkoznál a sporttal, mint tudománnyal? Itt a helyed! A sporttudomány iránt érdeklődő hallgatók bekapcsolódhatnak a Testnevelési és Sporttudományi Intézetben (TSTI) működő László Ferenc Kutatóműhely elméleti és gyakorlati munkájába. A tehetséggondozás jegyében a diákok tudományos munkáját képzett szakemberek és korszerű laboreszközök támogatják.


Bajnokaink

Kárász Anna, olimpiai bajnok kajakos, az SZTE GTK-n végzett 2016-ban: „Tanulmányaim során végig élveztem az SZTE támogatását az oktatók és a hallgatók részéről is. Az élsport mellett biztos pont volt akkoriban az életemben az SZTE, ami néha kifejezetten jól jött. Örülök, hogy a Szegedi Tudományegyetem is büszke rám!”


ka_ol_nyito


Kónya Zsófia, történelmi sikereket ért el short track sportágban, vagyis a rövidpályás gyorskorcsolyázásban. Az SZTE BTK pszichológia szakos hallgatója a pekingi téli olimpián tagja volt a bronzérmet szerző magyar vegyesváltónak. Ezen felül minden idők legjobb Világkupa eredményét ismételte meg a Kónya Zsófiával felálló, magyar női rövidpályás gyorskorcsolya váltó azzal, hogy a hollandiai versenyen ezüstérmet szerzett. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar pszichológia szakos hallgatója aktív élsportolói pályája mellett egyetemi tanulmányait sem hanyagolja el, annak ellenére, hogy ez a versenyidőszakban különösen sok szervezést igényel.

 

Nádas Bence, a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának hallgatója, világbajnok, aki K-2 1000 méteren, Kopasz Bálinttal lett negyedik a Tokiói Olimpián: „Sok jó kajakos és kenus járt előttem is az SZTE-re, ez is segített a döntésben, hogy itt tanuljak. Az egyetemmel Szeged ideális hely egy fiatal sportoló számára, ahol a világnézete is fejlődhet, tágulhat. Itt minden sportoló találhat olyan képzést, ami érdekli!”




Az SZTE Nobel-díjas kutatója, korábbi rektora, Szent-Györgyi Albert is fontosnak tartotta a mozgást: „A sport nem csak testnevelés, hanem a léleknek is az egyik legerőteljesebb nevelőeszköze.”


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Hell_Molli_felveteliHell Molli - TKK, angol-média

Továbbtanulásnál az elsődleges célom az SZTE volt. Jókat hallottam az intézményről és a szülővárosomhoz is közel van. Jól érzem itt magam, elégedett vagyok a képzéssel, különösen azért, mert előre elkészített órarenddel segítenek minket. Egyik kedvenc helyem az egyetemi könyvtár, ahol a tanulmányokhoz szükséges könyveket megtalálom. Az SZTE 21. századi egyetem, tetszik, hogy a TIK-ben ingyenesen használhatom a számítógépeket és a legtöbb egyetemi épületben van free Wifi.



mendezMatheus Vasconcelos Goes Mendes – ÁOK: orvos

Brazíliából érkeztem, de nagyon otthonosan érzem magam Szegeden. Rengeteg hasznos tudásra tettem itt szert, amihez a jól felszerelt laborok és a modern könyvtári környezet is hozzájárult. A város nyüzsgő mégis biztonságos, jó az életminőség és minden segítséget megkapunk a beilleszkedéshez. Legyen szó tanulmányi ügyintézésről vagy szálláskeresésről.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.