2019. augusztus 22., csütörtök

MFT_apr

A Magyar Földrajzi Társaság áprilisi előadása

2019. április 25-én (csütörtökön) 17 órától
Dr. Farsang Andrea tart előadást MIT VISZ FEL EGY MUZUNGU A KILIMANDZSÁRÓRA ÉS MIT HOZ LE ONNAN? címmel a Magyar Földrajzi Társaság Szegedi Osztálya szervezésében.

Az előadás helyszíne: Krajkó Gyula tanterem (Szeged, Egyetem utca 2. Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszék, III. emelet)

A Kilimandzsáró sokak számára ismert, hisz 5895 m magasságával Tanzánia és egyben Afrika legmagasabb pontja. Egyike a világ legmagasabb vulkánjainak, a Föld legmagasabb szabadon álló hegye, mely hófödte csúcsával egyedülálló látvány. No de ki a muzungu? És miért megy fel a majd 6000 m magas hegyre?

A válaszokon túl az előadásból képet kapunk Tanzániáról, egy maszáj falu életéről, a Meru Nemzeti Parkban tett látogatásról, és persze a csúcsmászás tapasztalatairól.


További részletekért KATTINTS IDE!


Az előadásra a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Friss Hírek

img_4096

A fenntarthatóságról és környezetbarát megoldásokról tanácskoztak július 16-án az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban a hazai felsőoktatási intézmények képviselői és a GreenMetric rangsor szakértői. Az Indonéziai Egyetem a pécsi és a szegedi egyetemmel együtt szervezett workshopján a résztvevők megismerhették a rangsor metodológiáját, és a hazai egyetemek környezetvédelmi politikáját.

Friss hírek
2019. július 15.
2019. május 01.
2019. április 23.

Kövess minket

Facebook YouTube